På den här sidan visar vi en del av de appar som vi arbetar med i skolan. Många tips på bra appar får vi från olika grupper på Facebook. Här är några bra grupper tycker vi:

Ipads i skola och förskola

Sociala medier i skolan

Digitalt skapande

Appar för särskolan

IKT-verktyg

Webbstjärnans grupp

Green screen i skolan

 

 

Skärmavbild 2015-10-18 kl. 16.27.47

Här kan du se appar vi använder oss utav när vi dokumenterar med foto och film.

Vi har ca 12 ipads på särskolan som vi använder oss utav när vi filmar. Vi använder iMovie och Stop Motion när vi redigerar filmer.

Filmerna lägger vi ut som olistade på Youtube och sedan in på webbsidan. Musiken som vi använder oss utav kommer från en del appar som iMovie, Puppet Edu, Magic Finger och i appen Tempo. Övrigt material är licensierat i creative commons. Vi har skapat det material som finns på bloggen själva. Ska vi använda någons annans verk är vi noga med att tala om vad bilden heter, upphovsman, vilken licens verket har och länkar till informationen.

När eleverna kan se filmer på saker som vi arbetat med i skolan får de extra tid att bearbeta och ta till sig information. Filmerna kan också vara ett stöd i elevernas kommunikation när de ska berätta hemma om vad vi gjort i skolan.

 

iMovie

En del av våra filmer redigerar vi med appen Imovie. På ett enkelt sätt går det att göra filmer som är inspirerande att titta på. Det finns två olika möjligheter att göra filmer, antingen ett ”nytt projekt”, eller en ”ny trailer”.

Här är en bokstavsfilm som vi har gjort i appen iMovie. 

 

 

Stop motion

 

Här är en film om Bockarna Bruse som vi har gjort i appen Stop Motion.

 

 

Green screen by ink

 

Tempo

Här är en film som har lite olika tempo, från normalt tempo till snabbt och mycket snabbt. Det kan vara effektfullt att ändra tempo ibland och det brukar vara uppskattat bland eleverna också.

Här är ett experiment med dansade figurer som är redigerad i appen tempo.

 

Puppet Edu

 

En favorit app för digital storytelling speciellt anpassad för användning i klassrum. Genom att spela in en röst och sätta ihop bilder till ett bildspel får stillbilder ”liv” och  blir till en film.

Här har en elev gjort egna monster i appen monster och sedan gjort ett bildspel i Puppet edu.

 

 

 

Skärmavbild 2015-10-18 kl. 16.24.48

Med skapande appar finns möjligheten att utveckla elevernas kreativitet, fantasi och att arbeta individanpassat. Vi har gjort egna spel och arbetsuppgifter utifrån de mål eleverna arbetar mot, vi skapar med färg och form och gör sagor och berättelser – allt i olika skapande kreativa appar!

 

3d avatar creator

I den här appen kan vi göra bildspel och filmer med en tredimensionell figur. I ett första steg skapas en avatar som sedan sätts in valda bilder.

Avataren sätts in i de olika bilderna som sedan sparas i kamerarullen. Bilderna hämtas alltså från kamerarullen och sparas en gång till, den här gången med en talande avatar. Vi har sedan valt att sätta ihop de olika bilderna till en film i moviemaker. Flera utav våra temaarbeten presenteras med hjälp utav 3D Avatar creator.

 

 

Morfo Booth

Se iMoviefilmen med monstret.

 

 

Toontastic

Klicka på länken här för att se hur en berättelse i Toontastic kan se ut: Toontastic

 

 

My story som har sparats till youtube..

Tiny Tap

Gör egna spel och uppgifter.

 

 

Sock Puppets

Moovly (datorn)

 

Puppet Pals

 

 

Imagistory

Med Imagistory får eleverna träna många olika förmågor som att återberätta, beskriva ett händelseförlopp, improvisera och att använda fantasin.

Appen är enkel att använda och den färdiga berättelsen sparas i appen eller i kamerarullen för att delas med andra.

 

Skärmavbild 2015-10-18 kl. 17.20.02

Quiver

I den här appen färglägger eleverna olika bilder och med appen quiver får figurerna ”liv”. En uppgift som inspirerar eleverna att måla olika figurer för att sedan få se dem dansa, hoppa och snurra till musik.